Wandelavonturen in Lapland 2021-2022

2021

ONTDEK HET ONAANGERAAKTE LAPLAND

kampeertrektocht
in Noors-Zweeds-Fins Lapland

8 t/m 19 september 2021

 

In het najaar van 2021 gaan we een bijzonder en nieuw tintje aan ons avontuur in Lapland geven! 

Boven de poolcirkel trekken we grotendeels buiten de gebaande paden door het indrukwekkende en kleurrijke Lapse landschap. Het is een tocht voor échte avonturiers, die met creativiteit en overtuigingskracht de nodige onverwachte natuurbarrières kunnen trotseren.

We wandelen iedere dag 5 à 7 uren met volle bepakking, onze stormtent en warme slaapzak en kamperen op een idyllische plek in de wildernis. Naar behoefte maken we gebruik van een berghut, om bijv. te koken, te eten of spullen te drogen. Het zal natuurbeleving en avontuur pur sang worden!

Beckx-to-basic heeft jarenlang tochten in dit gebied boven de poolcirkel uitgezet en zal - afhankelijk van de ontwikkelingen rond COVID-19 en toegankelijkheid van landen en hutten - een keuze maken voor een gebied in Noorwegen, Zweden of Finland of een combinatie ervan.
(een impressie van deze reizen vind je in de fotoalbums)

Zwaarte *****. Voor deze reis zullen vooraf de nodige wandeluren met een bepakking van 16 tot 18 kg. moeten worden gemaakt.

Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking? Ga naar de pagina's met informatie over deze reis: Lapland 2021 of neem contact op met Lydia.

2022

ONTDEK HET BRUISENDE VOORJAAR IN LAPLAND

huttentrektocht
in Noors Lapland

8 t/m 19 juni 2022

In het voorjaar van 2022 wandelen we ter hoogte van de poolcirkel in 24/7 midzomernachtlicht van hut naar hut door het prachtige Noorse Lapland! De net gesmolten sneeuw leidt tot woeste watervallen en indrukwekkende rivieren. Alleen échte bikkels, die een sneeuwveld of ruige bergpas met rotsblokken en hoogtes niet vrezen, kunnen mee op dit avontuur.

De hele dag actief buiten zijn, leven in het puur-natuur en verlaten landschap en 's avonds het comfort van een warme hut opzoeken is dat wat deze reis je te bieden heeft.

We wandelen iedere dag gemiddeld 5 à 7 uren met volle bepakking op met lage mossen bedekt rotsachtig terrein, langs weinig gemarkeerde routes. Soms zijn er smalle uitgesleten paden met flinke keien, een enkele keer treffen we wat berkenbos of een rivier die we moeten doorwaden. Het kan zijn dat de sneeuwschoenen ook nog mee moeten.....

Omgeving: ten zuiden van Bodø, langs de gletsjer Okstindbreen.

Zwaarte: ****. Voor deze reis zullen vooraf de nodige wandeluren met een bepakking van 15 tot 16 kg. moeten worden gemaakt.

Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking? Ga naar de pagina's met informatie over deze reis: Lapland 2022 of neem contact op met Lydia.

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Je vindt deze pagina leuk