Noordkaap 2019 & Noors Lapland 2020

Noorse wandelavonturen

Bij iedere Beckx-to-basic rugzaktrekking wordt de zwaarte  van licht tot zwaar in sterren * t/m ***** aangeduid

 

Onze 'bikkeltochten' voor de komende jaren:

Midzomernacht kampeertrektocht
naar de Noordkaap

30 mei t/m 8 juni 2019 

Wil je mee op deze stoere 10 daagse-kampeertrektocht naar het einde van de wereld?
In het voorseizoen, als de metersdiepe sneeuw in sneltreinvaart smelt en de lente haar intrede doet, is het hoge noorden prachtig en bruisend! We hebben dan 24/7 midzomernacht. DNT-hutten zijn er op 71 graden noorderbreedte niet meer te vinden, dus gaan we volledig bevoorraad op pad.....inclusief sneeuwschoenen.

Route: van Alta naar de Noordkaap en terug.
Zwaarte: ****. Voor deze reis zullen vooraf de nodige wandeluren met bepakking moeten worden gemaakt.

Voorbereiding & inschrijving: wij zien het als een verantwoorde voorbereiding dat je je voor 15 april 2019 inschrijft voor deze reis en met ons 'de-laatste-zondag-van-de-maand-wandeling' in  april en mei 2019 met bepakking mee zult trainen.

Aanmelding: bij Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl

Prijs: € 895,- (excl. vluchten Amsterdam - Oslo - Alta en v.v. vanaf € 425,-).
Inbegrepen: ervaren reisbegeleiding/berggids, 2 à 3 persoons-stormtent, eten, drinken, kampeeruitrusting en vervoer van en naar Porsanger-halvøya (startpunt)
Niet inbegrepen: vluchten (kunnen we wel voor je boeken), goede wandeluitrusting, slaapzak en mat (beide minimaal geschikt tot min 4 graden) en sneeuwschoenen.

Noorderlichtreis
in het magische Noorse Lapland

2 t/m 13 september 2020
Tijdens deze 12-daagse huttentrektocht met bepakking ontdek je de magische krachten van het hoge noorden. Overdag genieten we van het indrukwekkende landschap en leggen we behoorlijk wat kilometers af over ruig terrein. Een ervaren Noorse gids zal ons bij geschikt weer over de gletsjer Okstind begeleiden. In deze periode zijn de mooie okergele en rode kleuren van de 'ruska' (indian summer) en de eerste besneeuwde bergtoppen al weer te bewonderen. Tijdens heldere avonden kunnen we rond het kampvuur wachten op het prachtige schouwspel van het Noorderlicht. Gegarandeerd rendieren en natuurlijk geen muggen meer!

Route: Iets ten noorden van Mo I Rana door Junkerfjellet, langs en over de gletsjer "Okstindbreen" door Kongsfjellet naar Innerdalen.
Zwaarte ****.
Voor deze reis zullen vooraf de nodige wandeluren moeten worden gemaakt.

Voorbereiding & inschrijving: wij zien het als een verantwoorde voorbereiding dat je je voor 15 juni 2020 - met een goede mentale en fysieke conditie - inschrijft voor deze reis en met ons 'de-laatste-zondag-van-de-maand-wandeling' in juni, juli en augustus 2019 met bepakking mee zult trainen.

Aanmelding: bij Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl

Prijs: € 1.295,- (excl. vluchten Amsterdam - Oslo - Bodø en v.v. vanaf € 425,-).
Inbegrepen: ervaren reisbegeleiding, begeleiding door plaatselijke Noorse gids over de gletsjer, overnachting in hutten, vol pension (zelf bereiden), trein- en busreis, lidmaatschap DNT.
Niet inbegrepen: vluchten (kunnen we wel voor je boeken), zakgeld/eten tijdens vluchten en 2 avonden in Bodø, tussendoortjes tijdens wandeltocht, reis-, annulerings- en ongevallenverzekering.

 

Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekkingen? Ga naar de pagina's met informatie over deze reizen of neem contact op met Lydia.