Kampeertrektocht naar de Noordkaap

Deze fantastische tocht heeft onlangs plaatsgevonden....

Lees een impressie van de tocht op onze startpagina.....

Kampeertrektocht naar de Noordkaap: wandelend naar het einde van de wereld......

 

30 mei t/m 8 juni 2019 (heeft reeds plaatsgevonden)

Ver voor het hoogseizoen van start gaat in het hoge noorden, is het tijd voor de avonturiers die een ontmoeting willen met de stilte en hun eigen oerkracht. Heb je ooit in de vrije natuur willen kamperen op 71 graden noorderbreedte? En willen wandelen in één van de laatste wildernissen van Europa?
Ga dan mee op deze stoere 10-daagse kampeertrektocht door het noordelijkste gebied van het Europese vasteland!

Op verlaten toendravlakte met haar prachtige mossen en geringe hoogteverschillen (tussen de 200 en 500 meter) wandelen we over ruig en soms besneeuwd terrein. Deze reis is alleen geschikt voor jou, als je een ervaren wandelaar bent en makkelijk 20 kilometer per dag kunt afleggen, zo nu en dan over een uitgestrekt sneeuwveld, wadend door een rivier en op rotsachtig terrein kan bewegen. We begeven ons regelmatig tussen de rendieren, de muggen laten we - vanwege de nog wat frissere nachten -  lekker thuis. Het klimaat is sub-arctisch, waarbij je op kou en wind voorbereid moet zijn. In deze periode variëert de temperatuur gemiddeld tussen de 5 en 15 graden boven nul.

Tijdens deze tocht zijn we volledig bevoorraad: goede wandelmaterialen, kampeeruitrusting, sneeuwschoenen, eten, drinken en elkaar is alles wat we nodig hebben. Beckx-to-basic levert de ervaren reisbegeleiding/berggids, een 2 à 3-persoons-stormtent en 'vol pension' 🙂. Je brengt zelf je - voor dit avontuur - getrainde lichaam, slaapzak en mat mee. Deze wandeltocht is op overwegend rotsachtig en mogelijk besneeuwd terrein. Benodigde bergschoenen: categorie B of B/C. 

Route: via Alta/Oldefjord en Porsangerhalvøya naar Knivskjellodden, écht het noordelijkste punt van het vasteland, en door naar 'Nordkappen'.

Zwaarte: ****

Maximaal aantal deelnemers: 10 (deze reis gaat altijd door, ook bij een gering aantal deelnemers)

Voorbereiding: voor deze stoere tocht moeten de nodige wandeluren met bepakking gemaakt worden. Jouw wandeluitrusting (minimaal 50 liter rugzak, bergschoenen, wandelstokken) is beproefd en degelijk. In april en mei 2019 is de laatste zondag van de maand een training voor de deelnemers, waarbij tevens de gelegenheid is elkaar beter te leren kennen. De deelnemers lopen vaak al iets langer mee. De afgelopen jaren is gebleken dat deze voorbereiding geweldige groepen voortbrengt.