Noors-Fins-Zweeds Lapland 2021

Ontdek het onaangeraakte Lapland

 

kampeertrektocht
in Noors-Zweeds-Fins Lapland

8 t/m 19 september 2021

 

In het najaar van 2021 gaan we een bijzonder en nieuw tintje aan ons avontuur in Lapland geven!

Als de 'ruska' (indian summer) haar intrede doet kunnen de echte avonturiers onder ons deelnemen aan deze 12-daagse wandeltocht, die zich grotendeels buiten de gebaande paden bevindt. De routes, die doorgaans al niet over geplaveide weggetjes verlopen, zullen zoveel mogelijk worden verlaten. Dit maakt de verbinding met de natuur nog sterker en doet een extra beroep op onze creativiteit en uithoudingsvermogen als we onverwachte natuurbarrières tegenkomen.

We wandelen iedere dag met volle bepakking, onze stormtent en warme slaapzak naar een bestemming ergens in het Lapse landschap. Staat er een Samihut of berghut in de buurt, dan eten of slapen we bij zeer slecht weer mogelijk daar of is er gelegenheid onze kleding te drogen. Zo niet, dan strijken we neer op een idyllische plek in het adembenemende kleurrijke en verlaten gebergte. Natuurbeleving en avontuur pur sang!

Deze tocht is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag met een bepakking van minstens 16 à 18 kg. kunnen wandelen. Je hebt dan ook een zeer goede conditie en beschikt over sterke enkels, knieën, heupen en rug. Je voelt je thuis op zwaar geaccidenteerd terrein, dus bent niet bang voor het nemen van grote stappen over rotsen of een steile helling. Af en toe zul je een rivier door moeten waden of een flink sneeuwveld over moeten steken. Het bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 1.700 meter, dus even flink klimmen of dalen hoort er ook bij. Het is van belang de voorbereiding voor deze tocht serieus te nemen. Je uitrusting is degelijk en beproefd. Deze bestaat uit minimaal een rugzak van 55 liter (excl. uitbouw), hoge bergschoenen (categorie B of B/C), goede wandelstokken (geen Nordic Walking) en camaches. De hele dag actief buiten zijn en leven en overnachten in het onaangeraakte landschap is dat wat deze reis je te bieden heeft.

Beckx-to-basic heeft inmiddels vele jaren ervaring in het gehele gebied boven de poolcirkel, dat zich over Noorwegen, Zweden en Finland uitstrekt. Het gebied is - naast soms glooiende dalen en hier en daar een berkenbos - veelal ruig en bergachtig. 
(een impressie van onze reizen vind je op onze pagina's 'Foto's')

Route:
I.v.m. COVID-19 wordt er in het voorjaar 2021 een bestemming boven de poolcirkel gekozen, waarbij o.a. de toegankelijkheid van het Noord Europese land en (nood)hutten van belang is. Het is waarschijnlijk dat er op Bodø, Narvik, Tromsø of Kiruna zal worden gevlogen. Van daaruit trekken we het Noorse, Zweedse en/of Finse Lapland in.

Zwaarte *****. Voor deze reis zullen vooraf de nodige wandeluren met volle bepakking moeten worden gemaakt.

Voorbereiding & inschrijving:
Wij zien het als een verantwoorde voorbereiding dat je je voor 1 maart 2021 - met een goede mentale en fysieke conditie - inschrijft voor deze reis en met ons 'de-laatste-zondag-van-de-maand-wandeling' in mei, juni, juli en augustus 2021 met volle bepakking mee zult trainen.

Aanmelding na deelname aan 'Laatste-zondag-van-de-maand-wandeling': toon je interesse bij Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.
Maximaal 10 deelnemers en definitieve inschrijving via aanmeldingsformulier!

Prijs:
€ 1395 (excl. vluchten Amsterdam - Bodø/Narvik/Tromsø of Kiruna en v.v. vanaf € 425).

Inbegrepen:
ervaren reisbegeleiding
overnachting in stormtenten en in geval van iets meer comfort berg- of Samihutten
vol pension (zelf bereiden) op branders of in de hut
trein- en busreis van en naar de bergen


Niet inbegrepen:
vluchten (kunnen we wel voor je boeken)
transfer van en naar Schiphol
zakgeld/eten tijdens vluchten en 1 à 2 avonden buiten de bergen (afhankelijk van planning)
slaapzak & slaapmat
tussendoortjes tijdens wandeltocht
reis-, annulerings- en ongevallenverzekering

 

Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking? Neem dan contact op met Lydia.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Je vindt deze pagina leuk