Noors-Fins-Zweeds Lapland 2021

Ontdek het onaangeraakte Lapland

 

gecombineerde hutten-kampeertrekking
in Noors Lapland

8 t/m 19 september 2021

 

In het najaar van 2021 gaan we een bijzonder en nieuw tintje aan ons avontuur in Noors Lapland geven!

Als de 'ruska' (indian summer) haar intrede doet kunnen de echte avonturiers onder ons deelnemen aan deze 12-daagse wandeltocht, die zich grotendeels buiten de gebaande paden bevindt. De routes, die doorgaans al niet over geplaveide weggetjes verlopen, zullen zoveel mogelijk worden verlaten. Dit maakt de verbinding met de natuur nog sterker en doet een extra beroep op onze creativiteit en uithoudingsvermogen als we onverwachte natuurbarrières tegenkomen.

We wandelen niet langer iedere dag met volle bepakking van hut naar hut, maar kiezen per dag een bestemming ergens in het Lapse landschap en de bepakking die - al dan niet - mee moet of kan achterblijven. Staat er een hut, dan slapen we mogelijk daar, maar ook de stormtent, slaapzak en mat die we bij ons hebben, kunnen op een idyllische plek onderdak aan ons bieden. Natuurbeleving en avontuur pur sang!

Beckx-to-basic heeft deze tocht in september 2019 uitgezet rond Treriksrøysa (het drielandenpunt), in het deel van Lapland waar Noorwegen, Finland en Zweden bij elkaar komen. Het gebied is deels ruig en bergachtig en deels adembenemend kleurrijk begroeid en glooiend. 
(een impressie van deze reis vind je in de "Foto's Lapland 2019")

Route:
Ten oosten van Tromsø, richting de Finse grens, gaat de tocht van start. We trekken door het gebied Skibotndalen, langs de steile top Bárrás, door Zweden terug het ruige Noorse en Finse Lapland in.

Zwaarte ****. Voor deze reis zullen vooraf de nodige wandeluren moeten worden gemaakt.

Voorbereiding & inschrijving:
Wij zien het als een verantwoorde voorbereiding dat je je voor 15 juni 2021 - met een goede mentale en fysieke conditie - inschrijft voor deze reis en met ons 'de-laatste-zondag-van-de-maand-wandeling' in mei, juni, juli en augustus 2021 met bepakking mee zult trainen.

Aanmelding: bij Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl. Maximaal 10 deelnemers en definitieve inschrijving via aanmeldingsformulier!

Prijs:
€ 1295 (excl. vluchten Amsterdam - Oslo - Tromsø en v.v. vanaf € 425).

Inbegrepen:
ervaren reisbegeleiding
overnachting in kleine onbemande berghutten, Samihutten of stormtenten
vol pension (zelf bereiden) in hut of op branders
trein- en busreis van en naar de bergen
lidmaatschap DNT

Niet inbegrepen:
vluchten (kunnen we wel voor je boeken)
transfer van en naar Schiphol
zakgeld/eten tijdens vluchten en 2 avonden in Tromsø
slaapzak & slaapmat
tussendoortjes tijdens wandeltocht
reis-, annulerings- en ongevallenverzekering

 

Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking? Neem dan contact op met Lydia.