Huttentrektocht in Noors Lapland

Ontmoeting met het Noorderlicht en de stilte in Noors Lapland


Voor deze reis zijn de eerste 5 vluchten al geboekt. Wil je mee, dan zou ik zeker je interesse tonen.....

I.v.m. COVID-19 zullen per 15 juli de grenzen van Noorwegen weer open gaan voor burgers die uit de Schengenlanden komen. 

Daarom gaan we ervan uit dat ons avontuur naar Noord Noorwegen door kan gaan. Wel zijn we een aantal mogelijkheden aan het onderzoeken om de risico's en extra eisen vanuit Noorwegen voor de deelnemers te minimaliseren. Hierbij kun je denken aan risico's en alternatieven m.b.t. verblijf in Bodø, gebruik van openbaar vervoer, overnachtingen in Noorse hutten, extra spullen sjouwen en veelvuldig moeten schoonmaken.

Belangrijk om te vermelden is dat - vanwege de geringe grootte van de groep - veel maatwerk en individuele inbreng mogelijk is!


Van 2 t/m 13 september 2020 wandelen we ten hoogte van de poolcirkel met bepakking van hut naar hut door het prachtige en ruige Junkerfjellet en Melkfjellet, langs de magische  gletsjer "Okstindbreen" en via Kongfjellet naar Innerdalen. Bij geschikt weer zal een deel van onze tocht over de uitlopers van de Okstindgletsjer lopen.

Deze tocht is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag kunnen wandelen en het heerlijk vinden om in afgelegen gebieden met een rugzak op avontuur te gaan. De hele dag buiten zijn, leven in het landschap en 's avonds het comfort van een warme hut opzoeken is dat wat deze reis je te bieden heeft.

We wandelen veelal op met lage mossen bedekt rotsachtig terrein, langs weinig gemarkeerde routes. Een enkele keer treffen we wat berkenbos waarin we ons - in deze periode - tegoed kunnen doen aan de vele bosbessen. Af en toe zul je een rivier door moeten waden of een flinke klim of afdaling nemen. Het bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 1.700 meter. De temperatuur in deze periode schommelt tussen de 5 en 25 graden boven nul.

Het is van belang de voorbereiding voor deze tocht serieus te nemen. Je uitrusting is degelijk en beproefd. We verwachten dat je vanaf mei 2020 aan de "Laatste-zondagochtend-van-de-maand-wandeling" (zie onze pagina: wandelkalender) deelneemt en laat zien dat je je bepakking van 15 tot 18 kilo zonder moeite met je mee draagt.

Route:
Van Skonseng via Okstindbreen door Innerdalen naar Mo i Rana.

Zwaarte: ****

Inschrijven:
Is mogelijk tot 15 juni 2020, als je tenminste al over een uitstekende mentale
en fysieke conditie beschikt. Maximaal 10 deelnemers.

Prijs:
De prijs voor dit 12-daagse wandelavontuur bedraagt € 1295, exclusief vluchten Amsterdam-Oslo - Bodø/Mo i Rana en v.v. van ca. € 425

Inbegrepen:
3 trainingen van eind mei t/m eind augustus 2020
begeleiding door twee ervaren berggidsen/reisbegeleiders
sportieve en veelal erg leuke wandelgenoten die je vooraf en tijdens de trainingen zult ontmoeten
2 overnachtingen in Bodø
9 overnachtingen in DNT-hutten
lidmaatschap DNT (wandel- en huttenvereniging)
eten en drinken tijdens de trekking
trein- en busreis naar begin- en vanaf eindpunt wandeling

Niet inbegrepen:
transfers van en naar Schiphol
vluchten van Amsterdam naar Oslo van en Oslo naar Bodø
dinerkosten en zakgeld tijdens 2 avonden in Bodø
tussendoortjes voor onderweg

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel Lydia op 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.