Huttentrektocht in Noors Lapland

Ontmoeting met het Noorderlicht en de stilte in Noors Lapland

Van 2 t/m 13 september 2020 wandelen we ten hoogte van de poolcirkel met bepakking van hut naar hut door het prachtige en ruige Junkerfjellet en Melkfjellet, langs de magische  gletsjer "Okstindbreen" en via Kongfjellet naar Innerdalen. Bij geschikt weer zal een deel van onze tocht over de uitlopers van de Okstindgletsjer lopen.

Deze tocht is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag kunnen wandelen en het heerlijk vinden om in afgelegen gebieden met een rugzak op avontuur te gaan. De hele dag buiten zijn, leven in het landschap en 's avonds het comfort van een warme hut opzoeken is dat wat deze reis je te bieden heeft.

We wandelen veelal op met lage mossen bedekt rotsachtig terrein, langs weinig gemarkeerde routes. Een enkele keer treffen we wat berkenbos waarin we ons - in deze periode - tegoed kunnen doen aan de vele bosbessen. Af en toe zul je een rivier door moeten waden of een flinke klim of afdaling nemen. Het bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 1.700 meter. De temperatuur in deze periode schommelt tussen de 5 en 25 graden boven nul.

Het is van belang de voorbereiding voor deze tocht serieus te nemen. Je uitrusting is degelijk en beproefd. We verwachten dat je vanaf eind juni 2020 aan de "Laatste-zondagochtend-van-de-maand-wandeling" (zie onze pagina: wandelkalender) deelneemt en laat zien dat je je bepakking van 15 tot 18 kilo zonder moeite met je mee draagt.

Route: (nieuw) van Skonseng via Okstindbreen door Innerdalen naar Mo i Rana.

Zwaarte: ****

Inschrijven is mogelijk tot 15 juni 2020, als je tenminste al over een uitstekende mentale
en fysieke conditie beschikt.

De prijs voor dit 12-daagse wandelavontuur bedraagt € 1.295,- (exclusief vluchten Amsterdam-Oslo - Bodø/Mo i Rana en v.v. vanaf € 425,-).

Inbegrepen zijn: 3 trainingen van eind mei/juni tot en met eind augustus 2020, begeleiding door twee ervaren berggidsen/reisbegeleiders, sportieve en veelal heel leuke wandelgenoten die je vooraf en tijdens de trainingen zult ontmoeten, 2 overnachtingen in Bodø, 8 overnachtingen in DNT-hutten, 1 overnachting in Umbukta Fjellstua incl. diner en ontbijt, lidmaatschap DNT (wandel- en huttenvereniging), eten en drinken tijdens de trekking, trein- en busreis naar begin- en vanaf eindpunt wandeling.

Niet inbegrepen: transfers van en naar Schiphol, vluchten van Amsterdam naar Oslo van en Oslo naar Bodø, dinerkosten en zakgeld tijdens 2 avonden in Bodø, tussendoortjes voor onderweg.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel Lydia op 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.