Huttentrektocht in Noors Lapland

Ontmoeting met het Midzomernachtlicht en de stilte

huttentrektocht 
in Noors Lapland

van 8 t/m 19 juni 2022 

We wandelen we ter hoogte van de poolcirkel met bepakking van hut naar hut door het prachtige en ruige Junkerfjellet en Melkfjellet, langs de magische gletsjer "Okstindbreen" en via Kongfjellet naar Innerdalen. Bij geschikt weer zal een deel van onze tocht over de uitlopers van de Okstindgletsjer lopen.

Door de grote hoeveelheid smeltwater zijn er woeste rivieren en watervallen te aanschouwen. De temperatuur in deze periode schommelt tussen de 5 en 25 graden boven nul. Voor donker thuis zijn hoeft niet, want het is 24/7 licht in deze periode!

Deze tocht is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag met een bepakking van 15 à 17 kilo kunnen wandelen. Je hebt een zeer goede conditie en beschikt over zeer sterke enkels, knieën, heupen en rug. Je voelt je thuis op zwaar geaccidenteerd terrein, dus bent niet bang voor het nemen van grote stappen over rotsen of een steile helling. Af en toe zul je een rivier door moeten waden of een flink sneeuwveld over moeten steken. Het bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 1.700 meter, dus even flink klimmen of dalen hoort er ook bij. De hele dag actief buiten zijn, leven in het puur-natuur en verlaten landschap en 's avonds het comfort van een warme hut opzoeken is dat wat deze reis je te bieden heeft.

Het is van belang de voorbereiding voor deze tocht serieus te nemen. Je uitrusting is degelijk en beproefd: een rugzak van minimaal 55 liter (excl. uitbouw), hoge bergschoenen (categorie B of B/C), goede wandelstokken (geen Nordic Walking) en camaches. 

We verwachten dat je vanaf januari 2022 aan de "Laatste-zondagochtend-van-de-maand-wandeling" (zie onze pagina: wandelkalender) deelneemt en laat zien dat je je bepakking van 15 tot 17 kilo zonder moeite met je mee draagt.

Route:
Van Skonseng via Okstindbreen door Innerdalen naar Mo i Rana.

Zwaarte: ****

Inschrijven:
Is mogelijk tot 1 februari 2022, als je tenminste al over een uitstekende mentale
en fysieke conditie beschikt. Deelnemers van eerdere reizen hebben de mogelijkheid zich later dan 1 februari aan te melden. Maximaal 10 deelnemers.

Prijs:
De prijs voor dit 12-daagse wandelavontuur bedraagt € 1495, exclusief vluchten Amsterdam-Oslo - Bodø/Mo i Rana en v.v. van ca. € 425

Inbegrepen:
3 trainingen van eind maart t/m eind mei 2022
begeleiding door twee ervaren berggidsen/reisbegeleiders
sportieve en veelal erg leuke wandelgenoten die je vooraf en tijdens de trainingen zult ontmoeten
2 overnachtingen in Bodø
9 overnachtingen in DNT-hutten
lidmaatschap DNT (wandel- en huttenvereniging)
eten en drinken tijdens de trekking
trein- en busreis naar begin- en vanaf eindpunt wandeling

Niet inbegrepen:
transfers van en naar Schiphol
vluchten van Amsterdam naar Oslo van en Oslo naar Bodø
dinerkosten en zakgeld tijdens 2 avonden in Bodø
tussendoortjes voor onderweg

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel Lydia op 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

Je vindt deze pagina leuk