Huttentrektocht in Noors Lapland

Ontmoeting met het Midzomernachtlicht en de stilte in Noors Lapland

Van 8 t/m 19 juni 2022 wandelen we ter hoogte van de poolcirkel met bepakking van hut naar hut door het prachtige en ruige Junkerfjellet en Melkfjellet, langs de magische gletsjer "Okstindbreen" en via Kongfjellet naar Innerdalen. Bij geschikt weer zal een deel van onze tocht over de uitlopers van de Okstindgletsjer lopen.

Deze tocht is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag kunnen wandelen. Je hebt een zeer goede conditie en beschikt over zeer sterke enkels, knieën, heupen en rug. Je vindt het heerlijk om in afgelegen gebieden met een rugzak van rond 15 à 17 kilo op avontuur te gaan. De hele dag actief buiten zijn, leven in het puur-natuur en verlaten landschap en 's avonds het comfort van een warme hut opzoeken is dat wat deze reis je te bieden heeft.

We wandelen veelal op met lage mossen bedekt rotsachtig terrein, langs weinig gemarkeerde routes. Soms zijn er smalle uitgesleten paden met flinke keien, een enkele keer treffen we wat berkenbos. In iedere tocht zijn er 1 à 2 dagen dat er op zwaar rotsachtig terrein gebikkeld wordt. Hier is geen sprake meer van iets dat op een pad lijkt. Je voelt je thuis op zwaar geaccidenteerd terrein, dus bent niet bang voor het nemen van grote stappen over rotsen of een steile helling. Af en toe zul je een rivier door moeten waden of een flink sneeuwveld over moeten steken. Het bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 1.700 meter, dus even flink klimmen of dalen hoort er ook bij. Door de grote hoeveelheid smeltwater zijn er woeste rivieren en watervallen te aanschouwen. De temperatuur in deze periode schommelt tussen de 5 en 25 graden boven nul. Voor donker thuis zijn hoeft niet, want het is 24/7 licht in deze periode!

Het is van belang de voorbereiding voor deze tocht serieus te nemen. Je uitrusting is degelijk en beproefd. We verwachten dat je vanaf januari 2022 aan de "Laatste-zondagochtend-van-de-maand-wandeling" (zie onze pagina: wandelkalender) deelneemt en laat zien dat je je bepakking van 15 tot 17 kilo zonder moeite met je mee draagt.

Route:
Van Skonseng via Okstindbreen door Innerdalen naar Mo i Rana.

Zwaarte: ****

Inschrijven:
Is mogelijk tot 1 februari 2022, als je tenminste al over een uitstekende mentale
en fysieke conditie beschikt. Deelnemers van eerdere reizen hebben de mogelijkheid zich later dan 1 februari aan te melden. Maximaal 10 deelnemers.

Prijs:
De prijs voor dit 12-daagse wandelavontuur bedraagt € 1495, exclusief vluchten Amsterdam-Oslo - Bodø/Mo i Rana en v.v. van ca. € 425

Inbegrepen:
3 trainingen van eind maart t/m eind mei 2022
begeleiding door twee ervaren berggidsen/reisbegeleiders
sportieve en veelal erg leuke wandelgenoten die je vooraf en tijdens de trainingen zult ontmoeten
2 overnachtingen in Bodø
9 overnachtingen in DNT-hutten
lidmaatschap DNT (wandel- en huttenvereniging)
eten en drinken tijdens de trekking
trein- en busreis naar begin- en vanaf eindpunt wandeling

Niet inbegrepen:
transfers van en naar Schiphol
vluchten van Amsterdam naar Oslo van en Oslo naar Bodø
dinerkosten en zakgeld tijdens 2 avonden in Bodø
tussendoortjes voor onderweg

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel Lydia op 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.