Lapland 2022

Ontdek het magische Lapland......

 

Huttentrektocht
in Noors en Zweeds Lapland

6  - 17 september 2022

 

In het najaar van 2022 gaan we op wandelavontuur in het meest bergachtige gedeelte van Lapland!

Het gebied waar de trektocht zich bevindt ligt aan de Noors-Zweedse grens en kent naast toppen tot 2.100 meter ook een aantal gletsjers. Precies in deze week dient de 'ruska' (indian summer) zich aan, met haar fantastische goudgele, rode en bruine tinten. Maar ook kan tijdens heldere nachten het noorderlicht weer aanschouwd worden. In onze optiek de beste periode van het hele jaar om de bikkels onder ons uit te nodigen voor deze avontuurlijke 12-daagse wandeltocht! Een avontuur dat zich zeker voor een deel buiten de gebaande paden bevindt. 

De populaire Nordkalotleden of Kungsleden laten we - daar waar mogelijk - links liggen. We zoeken voornamelijk minder bekende en meer uitdagende routes door het kleurrijke en verlaten gebergte. Tijdens de tocht zullen we 1 of 2 dagen een dagtocht naar een top of een gletsjer maken, zodat de bepakking die dag in de hut kan blijven. De overige dagen wandelen we met volle bepakking (eten en kleding) en onze lakenzak van hut naat hut. De hutten zijn comfortabel en warm en er is gelegenheid onze kleding te drogen. 

Deze tocht is voor bikkels die met gemak 20 kilometer per dag met een bepakking van minstens 16 à 17 kg. kunnen wandelen. Je hebt dan ook een zeer goede conditie en beschikt over sterke enkels, knieën, heupen en rug. Je voelt je thuis op geaccidenteerd terrein, dus bent niet bang voor het wandelen over rotsen of op steile hellingen. Af en toe zul je een rivier moeten doorwaden of een sneeuwveld moeten oversteken. Dit bergachtige gebied kent hoogteverschillen tussen de 500 en 2.100 meter, dus stevig klimmen of dalen hoort er vanzelfsprekend bij.

Het is van belang de voorbereiding voor deze tocht serieus te nemen. Je uitrusting is degelijk en beproefd. Deze bestaat uit minimaal een rugzak van 55 liter (excl. uitbouw), hoge bergschoenen (categorie B of B/C), regenkleding, goede wandelstokken (geen Nordic Walking) en camaches. 

De hele dag actief buiten leven, overnachten in een comfortabele hut, genieten van rust en stilte in dit magische en kleurrijke landschap is dat wat deze reis je te bieden heeft!

Beckx-to-basic heeft inmiddels vele jaren ervaring in het gehele gebied boven de poolcirkel dat zich over Noorwegen, Zweden en Finland uitstrekt. 
(een impressie van onze reizen vind je op onze pagina's 'Foto's')

Route:
I.v.m. COVID-19 wordt er in het voorjaar 2022 voor de definitieve bestemming (in Noorwegen of Zweden) boven de poolcirkel gekozen. Het is waarschijnlijk dat er op Stockholm zal worden gevlogen en dat we van daaruit de trein naar het noorden nemen. Van daaruit trekken we wandelend het Noorse of Zweedse Lapland in.

Zwaarte ****. Voor deze reis zullen vooraf de nodige wandeluren met volle bepakking moeten worden gemaakt.

Voorbereiding & inschrijving:
Wij zien het als een verantwoorde voorbereiding dat je je voor 1 maart 2022 - met een goede mentale en fysieke conditie - inschrijft voor deze reis. Het is een must dat je met ons de 'Laatste-zondag-van-de-maand-wandeling' in mei, juni, juli en augustus 2022 met volle bepakking mee zult trainen en dat je deze zondagen in je agenda vrijmaakt voor de training en voorbereiding.

Aanmelding of interesse:
Lydia op tel. 06-22 49 80 44 of e-mail: lydia@beckx-to-basic.nl.
Maximaal 10 deelnemers en definitieve inschrijving via aanmeldingsformulier.

Prijs:
€ 1395 (excl. vlucht Amsterdam - Stockholm v.v. en (slaap)treinreis Stockholm - Abisko v.v. vanaf € 470).

Inbegrepen:

 • ervaren reisbegeleiding
 • overnachting in hutten en lidmaatschap DNT/STF
 • vol pension (zelf bereiden in de hut)
 • evt. busreis van en naar de bergen

Niet inbegrepen:

 • vluchten*
 • treinreizen*
 • transfer van en naar Schiphol
 • zakgeld/eten tijdens vluchten en treinreizen en 1 à 2 avonden buiten de bergen (afhankelijk van planning)
 • lakenzak
 • tussendoortjes tijdens wandeltocht
 • reis-, annulerings- en ongevallenverzekering

 (*) kunnen we wel voor je boeken

Meer weten over deze avontuurlijke rugzaktrekking? Neem dan contact op met Lydia.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

09.01 | 01:55
Home heeft ontvangen 1
31.12 | 12:51
LAPLANDAVONTUUR 2022 heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk