Beckx-to-basic wandelavonturen

Laatste nieuws

14. okt, 2022
Herfstreizen Noors Lapland 2023
In het najaar van 2023 heeft Beckx-to-basic voor een nieuwe invulling gekozen.

In de prachtige en kleurrijke herfstperiode, van medio augustus tot eind september, zijn wij in Lapland te vinden. Nu met een aantal reizen achter elkaar.

Ben je een bikkel? Dan staat gewoon onze avontuurlijke rugzaktrekking, deels off-track, weer op het programma. Wil je die zware rugzak niet sjouwen, dan kun je mee met onze wandelreis met stoere dagtochten over gebaande en niet-gebaande paden. Ben je meer op zoek naar de balans tussen inspanning en ontspanning? Dan is onze yoga&wandelreis misschien iets voor jou.
Heb je nog een stevig nootje te kraken, dan kun je ook een paar dagen met Lydia alleen op reis.

We zijn nu nog druk bezig met de inhoud, maar kijk voor meer info alvast op onze pagina's 2023 of bel Lydia op 06 22 49 80 44.
19. sep, 2022
Van 6-17 september hebben wij met de deelnemers genoten van de huttentrektocht door het magische Lapland van Zweden en Noorwegen:

Heerlijk 'buitenspelen' waarbij naast het bikkelen werd genoten van de prachtige vergezichten, rendieren en mooie verhalen tijdens de zelf vervaardigde maaltijden.

Bekijk de Foto's Lapland 2022 om een impressie te krijgen en ook te kiezen voor een avontuur in Lapland!
15. nov, 2021
Lapland 2022
Voor 2022 is gekozen voor het flyeren van ons avontuur op een kleurrijke boekenlegger. Deze wordt de komende maanden verspreid door de 'meiden van Roodbeen', twee dames in een prachtige boekhandel in Nijkerk.
We hebben nu al 1 aanmelding voor ons wandelavontuur ontvangen.
Wil je mee? Of heb je interesse?
Graag willen we je ruimschoots van tevoren ontmoeten en samen met jou de reis voorbereiden. Wandel eerst eens mee op een laatste zondag van de maand wandeling (zie wandelkalender) of bel Lydia: 06 22498044
20. okt, 2021
Heb je zin in een stoer wandelavontuur over ruige bergpassen en door verstilde dalen in het meest bergachtige deel van Lapland?

Ga dan mee op avontuur!

6 – 17 september 2022
12-daagse huttentrektocht in het magische LAPLAND

Tijdens dit wandelavontuur gidst Beckx-to-basic je door onherbergzame gebieden boven de poolcirkel. Voor bikkels die met gemak 20 km per dag met bepakking kunnen wandelen.
29. apr, 2021
In het najaar van 2021 gaven we een bijzonder en nieuw tintje aan ons avontuur in Lapland.
We wandelden iedere dag met volle bepakking, onze stormtent en warme slaapzak naar een bestemming ergens in het Zweedse Lapse landschap. Wakker worden middenin een rendierkudde of een ochtend met onverwachte sneeuw om de tent...ook deze trekking zat weer vol verrassingen. Bekijk de foto's.

Ook zin in een wandelavontuur in het magische Lapland? Meld je aan voor de huttentocht in september 2022!
15. okt, 2020
Ontmoeting met het Noorderlicht en de stilte in Zweeds Lapland
Van 2 t/m 13 september 2020 wandelden wij ter hoogte van de poolcirkel met bepakking van hut naar hut door het prachtige en ruige Zweeds Lapland(dit keer, vanwege corona-maatregelen, niet in Noorwegen), met ook hier een afwisselende en avontuurlijke huttentocht. Gevlogen op Kiruna, startte de reis vanaf Abisko. Een kennismaking met het overweldigende landschap en de prachtige herfstkleuren in Zweeds Lapland. Mooie ontmoetingen; onderweg en in de hutten met andere bergwandelaars, rendieren en elanden. Een reis waar de deelnemers met plezier en een beetje weemoed op terugkijken. Ook zin in een bijzonder, ongeevenaard wandelavontuur? Kijk op deze website naar 1 van de geplande wandelavonturen in 2021 en 2022!
19. jun, 2019
Fantastisch avontuur naar de Noordkaap!
Inmiddels zijn we al weer ruim een week terug van een geweldig avontuur naar de Noordkaap. Een prachtige tocht door het nog flink besneeuwde landschap, liet ons uitwijken naar een avontuur zonder gebaande paden: dwars door de woestenij van het hoge Noorden. De rendieren waren - naast de onvoorwaardelijke groepsleden - het enige gezelschap dat we in dit ruige gebied hadden. De rivieren waren niet langer overdekt met sneeuwkappen, zodat onze voeten, kuiten en knieën het ijskoude water moesten trotseren als we een rivier moesten kruizen. Het bivakkeren in stormtenten had ook zo zijn charme.... bij natte sneeuw een nacht gemaakt van 17 uren slaap (zullen we nodig gehad hebben!) en 's morgens gezellig in 1 tent de warme koffie en pap verorberen. Wat geweldig was het om iedere middag een plek in de vrije natuur te zoeken om de tent op te slaan: op onbeschrijflijk mooie locaties naast een waterval, met uitzicht op een fjord, op een soort onbewoond eiland te midden van de sneeuwmassa, etc. De planning liet toe dat we ook het allernoordelijkste punt van het Europese vasteland zouden aan doen. Knivskjellodden ligt op 71"11'08 aan het einde van een landtong, die alleen te voet te bereiken is. Dit was eigenlijk het echte hoogtepunt van de reis, mét een dip in de Noordelijke IJszee, maar het doel was de Noordkaap, die zo'n 18 km. verder 'om de hoek' lag. Die hebben we de dag erna bereikt!
Ook deze reis weer een geweldige groep mensen: uniek, interessant, lief, gezellig, geen onvertogen woord en natuurlijk 'gewoon' heerlijk stoer!
Tusen takk fra Hans og Lydia
10. aug, 2016
De midzomernachtreis naar het mooie hoge noorden was weer bijzonder te noemen. Terrein met veel sneeuw, sneeuwwallen en bergpassen maakte het in de nevel bijna surrealistisch. Wat indrukwekkend om het zo in de vroege zomer te zien! En wat een geweldige groep mensen hadden we weer. Waren ze nog geen berggeit, dan zijn ze het tijdens deze reis geworden. En ook het culinaire niveau was weer hoog. Deze zomer voor het eerst pizza op de houtkachel gebakken. Ook deze reis werden we verblijd met veel zonnig weer en weinig tot geen neerslag. Thor heeft weer goed voor ons gezorgd! Klik op bovenstaande titel en bekijk de diashow.

Heb je zin gekregen om ook mee te gaan met 1 van onze volgende wandelavonturen? Bekijk de Trekkings 2017/2018 (zie linkerkolom) en stuur dan een mail naar lydia@beckx-to-basic.nl of bel 06 224 980 44. Je kunt je nu al aanmelden.
25. sep, 2015
2e etappe Norge pa langs volbracht
Gestart vanaf Ljosland, is ook de tweede etappe van het wandelavontuur naar de Noordkaap (laatste etappe gepland in 2018) voltooid. Deze huttentocht bracht de deelnemers onder wisselende weersomstandigheden langs bossen, meren en veel kuddes schapen ;-) Een avontuurlijke etappe, waarbij de deelnemers behalve de elementen ook vele hindernissen moesten trotseren.
5. jul, 2015
Nazomeren in het 'hart' van Noorwegen
Onze 9-daagse nazomerreis naar Noorwegen gaat op verzoek iets vroeger van start. Op 27 augustus vertrekken we met een groep om een iets minder intensieve wandeltocht te maken in het 'hart' van Noorwegen. Wil je mee? Neem dan snel contact op of vraag de folder aan. Medio juli gaan we de vluchten boeken.
13. apr, 2015
Norge pa langs; eerste etappe voltooid
Gestart vanaf het zuidelijkste punt van Noorwegen, Lindesnes fyr, is de eerste etappe van het wandelavontuur naar de Noordkaap (laatste etappe gepland in 2018) voltooid. Deze kampeertrekking bracht de deelnemers onder prachtige weersomstandigheden langs bossen, meren, pittoreske dorpjes. Een avontuurlijke eerste etappe, waarbij de deelnemers in het wild kampeerden en bijzondere ontmoetingen hadden met de vriendelijke en gastvrije Noren.
De eerstvolgende etappe vindt in september plaats, nadat in mei eerst nog de jaarlijkse huttentrektocht in noors Lapland zal plaatsvinden.
Spreekt een (berg)wandelavontuur in Noorwegen jou aan? Kijk verder op deze website en meld je aan!
Lees ook: www.stadNijkerk.nl, homepage '14-04 Inwoner Nijkerk voltooid eerste etappe in het hoge Noorden'
21. aug, 2014
Telemark huttentocht 2014: het wordt een mooi avontuur
Hans is net terug van zijn verkenningstocht langs de route die wij van 12-18 oktober a.s. gaan doen in Noors Telemark. "Het wordt een mooi wandelavontuur. Ik heb erg genoten van de afwisselende routes; prachtige vergezichten, indrukwekkend en gevarieerd landschap, fijne hutten, serene rust en fijne wandeltijden."
Dus, meld je snel aan voor deze avontuurlijke wandelreis!
17. jun, 2014
In ons gastenboek op deze site vind je het prachtige verhaal van Gerard over hoe hij ons avontuur beleefd heeft. De moeite van het lezen waard!
8. jun, 2014
Afgelopen vrijdag 6 juni keerde de deelnemers aan deze bijzondere en enerverende huttentrektocht terug op Schiphol.
Een wandelavontuur dat echt een avontuur genoemd mag worden; zowel qua landschap, weersomstandigheden, fysieke inspanning als ontmoetingen. Het was aan alles te merken dat de deelnemers goed beslagen ten ijs kwamen, zowel fysiek als mentaal. De voorafgaande zondagochtendwandelingen wierpen hun vruchten af. 's avonds was het na een inspannende dag reuze gezellig rond de houtkachel of op de veranda bij de hytte ..... onder de middernachtzon ;-)

> Bekijk de foto's op de pagina: Foto's Lapland 2014
9. dec, 2013
Volg ons ook op facebook
Het kon niet uitblijven; wij zijn ook op facebook te volgen. Ga naar www.facebook.nl/beckx to basic wandelavonturen en Like ons.

Nieuwe reacties