Ons wandelgastenboek

Geschreven door Olav, 23. sep, 2018

Hoi Lydia,
Mag de site Info N weer eens aanpassen. Wij hebben al jaren een andere premier (Erna Solberg), en eveneens is Märta al jaren gescheiden van Ari Behn.
Zie dat je hier meer wandelt dan ik die geëmigreerd is ;)

E-mail:

@gmail.com

olav.schreurs

Geschreven door Maarten Beckx, 1. nov, 2015

dat was een lekkere wandeltocht op 25 oktober jl met leuke mensen en goed georganiseerd door Hans en Lydia. Tot een volgende keer weer.

Geschreven door Len Koot, 26. jun, 2014

Geschreven door Len Koot, 25. jun, 2014
wij troffen het wel heel zwaar ,zo veel sneeuw nog , je instellen - stap voor stap - dan maar , de waardering voor de groep werd daardoor des te groter en ook veel meer rust in jezelf ! haasten kon immers niet ; en nu het tempo STAP voorSTAP hier in de Randstad proberen vast te houden , daar ga ik voor !!!!!!


E-mail:

hmjkoot

@hetnet.nl

Geschreven door Gerard Wyfker, 17. jun, 2014

Lapland: de laatste wildernis van Europa
Indrukwekkend – Slopend - Emotionerend

Eens wat anders beleven dan bestofte palmbomen in de mediterrane hitte en polsbandjes voor vrij gebruik van het buffet van Hotel Sol Don Pablo? Ga dan naar Lapland, de laatste wildernis van Europa! Vanaf Schiphol is het (via Oslo) slechts 2x 1,5 uur vliegen en je bevindt je ruim boven de Noordpoolcirkel (68 graden Nbr), in een Arctisch gebied met fjorden, besneeuwde bergen, mooie dorpjes en stadjes en vooral… rust! Lapland is ongeveer 11 keer zo groot als Nederland maar telt slechts 2,5 miljoen inwoners. Onze collega Hans Schuijt is al een tijdje reisbegeleider bij “Beckx-to-basic Wandelavonturen” www.beckx-to-basic.nl. Vanwege zijn prachtige verhalen besloot ik om mee te gaan. En daar heb ik geen spijt van! Wanneer ik de reis in 3 woorden zou moeten samenvatten: Indrukwekkend, slopend en emotionerend.
Indrukwekkend, vanwege de stilte en de ruimte. We zijn vanuit Narvik (prachtig Noors stadje met zonovergoten terrasjes bij 20+ graden, biertjes voor 10 euro en verrukkelijk rendiervlees) met de trein oostwaarts gereden en zijn vanaf het stationnetje aldaar (laatste tekenen van menselijke aanwezigheid!) een gebied in gewandeld ter grootte van de provincie Utrecht. Binnen dat gebied geen mens te bekennen. Enkel natuur, rendieren en exotische vogels. Verder ruige besneeuwde bergen tegen een staalblauwe lucht. En hier en daar een enkele verlaten trekkershut waar we hebben overnacht. In het centrum van dat gebied is de stilte overweldigend en het besef dat er geen gsm-bereik is beangstigend (nee, we hadden ook geen satelliettelefoon).
Slopend, vanwege de diepe sneeuw waar we door moesten. Tegen de verwachting in was nog 90% van het landschap bedekt met een dik pak sneeuw. Bij iedere stap kon je tot je kruis wegzakken en met je voet verdwijnen onder een rotsblok of in een onderstroom. Zie dan maar weer eens los te komen met 18kg bagage aan voedsel en kleding in je rugzak! Een ware beproeving. Over één tocht van 18 kilometer hebben we maar liefst 24 uur non stop gelopen! Dan mag je nog van geluk spreken dat de zon 24 uur boven de horizon blijft hangen…
Emotionerend, omdat weer eens blijkt dat mensen die elkaar van tevoren niet of nauwelijks kennen niet alleen tot fysieke hoogstandjes in staat zijn maar elkaar vooral helpen en bemoedigen om de survival tot een goed eind te brengen en verhalen bij zich dragen die stuk voor stuk een Roman waard zijn. Een once in a lifetime experience!
Gerard Wyfker.

Geschreven door Yvonne Halbe, 23. feb, 2014

foto wandeling 23e februari 2014 op het strand, een frisse wind...heerlijk

E-mail:

@gmail.com

y.halbe

Geschreven door Yvonne Halbe, 23. feb, 2014

Vandaag 23 februari 2014.
Voor de 2e keer mee gewandeld met een groepje enthousiaste wandelaars. Dit keer met rugzak bepakking om het gevoel een beetje in de benen te krijgen en de uitrusting te testen op kwaliteit en bruikbaarheid. De tassen worden geinspecteerd en zo goed mogelijk afgesteld met behulp van de ervaren begeleiders Lydia en Hans (dat is een vak apart ontdekte ik). Veel oefenen maar thuis, waar al die vakjes en riempjes en lusjes voor dienen en vooral; hoe pak je een tas zo goed mogelijk in (gewicht verdelen voor optimaal balans).
Het was heerlijk weer, mooi droog en zonnig, aan het strand een koude wind, maar geen probleem voor ons. Onderweg natuurlijk weer verhalen om het Lapland"virus" aan te wakkeren en levend te houden. Een geslaagde wandeldag, frisse wangen en een loom roezelig tevreden gevoel aan het eind van de wandeling.

E-mail:

@gmail.com

y.halbe

Geschreven door Yvonne Halbe, 1. feb, 2014

Al wandelend door Meijendel....

Geschreven door Yvonne Halbe (Lapland 2014 deelneemster), 1. feb, 2014

Een paar foto's van de eerste 'laatste zondagochtend van de maand'-wandeling op 26/1/2014

Geschreven door Maarten, 30. dec, 2013

Leuke website en mooi aanbod. May the force be with you.

E-mail:

maarten

@teampowerment.nl